top of page
Prednosti

 

Mednarodno šolana, certificirana  in profesionalna učiteljica joge in meditacije​

Dolgoletne izkušnje

 Majhne skupine in osebni pristop

Joga z vsebino (spoznavanje teorije/ filozofije joge skozi prakso)

Specializirana tudi za individualno in terapevtsko obravnavo

Sem magistrica socioloških znanosti in mednarodno šolana, certificirana učiteljica joge in meditacije. Jogo proučujem že od najstniških let, zelo intenzivno se z njo ukvarjam že skoraj tri desetletja, poučujem pa petnajsto leto. Formalno znanje sem pričela nabirati v Sloveniji na raznih tečajih in delavnicah, certifikate pa pridobila v School of Santhi, Traditional Yoga School v Indiji in v ZDA na priznani jogijski šoli Ananda Yoga and Meditation School, kamor se od leta 2008 vsaki dve leti vračam na dodatna intenzivna izpopolnjevanja in izobraževanja v joga terapiji, jogi, meditaciji, pranajami, Bhagavad Giti, prilagoditvah in ostali jogijski filozofiji ter tehnikah. Moji učitelji so svetovno (pri)znani: od Nayaswami Gyandeva, Nayaswami Dikshe, Swami Santhiprasada, Kausthub Desikacharja do Esther Ekhart, Nicole DeAvilla in drugih... Svoje znanje redno dopolnjujem tudi z on-line tečaji in webinarji.

Poleg tega imam veliko izkušenj na področju sodobne psihologije in umetnosti, sem poznavalka azijskih filozofij, iniciirana sem v Reiki, v preteklosti sem obiskovala energetske treninge temelječe na principih Shen-qija in Chi gonga, svoje znanje joge sem nadgrajevala tudi s šolanjem za učitelje joge v Devi centru v Sloveniji. 
Moje življenje se je poleg joge ves čas prepletalo z umetnostjo, bila sem zelo dejavna na različnih področjih. V devetdesetih sem obiskovala Dramsko šolo Barice Blenkuš ter Gledališko in lutkovno šolo, ZKOS Ljubljana, v Šentjakobskem gledališču sem ustvarila nekaj vlog, kjer sem sodelovala s priznano koreografinjo Lojzko Žerdin, pri modnih performansih sem sodelovala z modnima oblikovalkama Matejo Benedetti in Moniko Lorber. Več let sem pri Intima Teatru delala z režiserjem Igorjem Štromajerjem in dramaturginjo ter filozofinjo dr. Bojano Kunst (radijska igra ON.KRAJ, Radio Maribor, performans ON.KRAJ, Galerija Kapelica, literarni performans ob predstavitvi prvenca Bojane Kunst Višnje v čokoladi, Galerija Kapelica), vmes pa sem se eno leto učila sodobne plesne tehnike v Plesnem studiu Intakt, bila pripravnica za delo v etru Radia Študent, desetletje pa sem zaključila z avtorskim performansom Prestop v Galeriji Kapelica.

V novem tisočletju sem se še bolj intenzivno pričela ukvarjati z jogo in proučevanjem azijskih filozofij, hkrati pa je kot novinarka delala v kulturnih redakcijah častnika Jutranjik, Dnevnik in Finance, za Exodos-festival sodobnih odrskih umetnosti sem leta 2001 uredila katalog, bila pripravnica na Uradu vlade RS, na Oddelku za kulturo in raziskovalno dejavnost MOLa sem bila svetovalka za intermedijske umetnosti in mladinsko kulturo, v agenciji za oblikovanje in komunikacije Agregat2 kreativna sodelavka in tekstopiska, delala sem tudi v marketingu večjega podjetja, kjer sem organizirala kulturne dogodke, otvoritve razstav ter oblikovala promocijski material.

Leta 2008 sem spoznala, da je joga nekaj, kar zahteva vso mojo pozornost ter izobraževanju sebe in drugih posvetila večino svojega časa, kar pa ga ostane, ga preživim v naravi, z ljubo kužiko in muco, med knjigami. in tekom.

bottom of page