top of page
Search
  • Writer's pictureNika

Joga in e-mocije

Narava energije je, da se giblje, teče, pretaka, kar pove že samo ime (ang. e: energija/ emocije; motion: premikanje). Emocije oz. čustva želijo biti pretočna, kajti vsa čustva, pozitivna ali negativna, so začasna, spremenljiva, pridejo in gredo. Da pa so čustva lahko pretočna, potrebujejo kanal skozi katerega se lahko sproščajo, skozi katerega jih lahko v polnosti začutimo… Kajti šele, ko čustvu pustimo, da se izrazi v vsej svoji veličini - ga občutimo, ga predihamo - sprostimo njegovo energijo, da se ta lahko premakne drugam ali preobrazi. In le tako se lahko osvobodimo čustva, ki nas duši ali omejuje ter se posledično ujame tudi v tkivu telesa. To, kar so na vzhodu odkrili že zdavnaj, sedaj odkriva tudi zahod - povezavo med čustvi in telesom. Joga in njene sorodne prakse se zavedajo, da se različna čustva »zablokirajo« v različnih delih telesa in se zadržujejo v različnih organih.


Čustva so trenutna izkustva, ki vedno minejo, a kljub temu se z njimi identificiramo, se opredeljujemo s temi začasnimi, minljivimi, spremenljivimi občutki in mislimi - mislimo, da te emocije predstavljajo naš jaz. Joga nas lahko nauči pogledati onkraj te iluzije, onkraj tega kar mislimo, da smo - v to, kar res smo.


Če želite o tem v teoriji in praksi izvedeti kaj več, se mi pridružite na letošnji poletni jogi, kjer se boste naučili, kako s pomočjo joge in njenih tehnik lahko opustimo določena čustva, ki nam grenijo življenje, kako s pomočjo dihanja sprostimo napetosti v telesu, ki so posledica zadrževanja emocij, kako se spopasti s čustveno bolečino, kako premagati jezo, negotovost, žalost…

Joga in e-mocije


46 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page