top of page

Prednosti naše joge

O naši in ne o moji jogi govorim, ker jo s praktikanti živimo in ustvarjamo skupaj.

 

Prednost naše joge pred jogo v mnogih studiih, kjer ljudje skoraj ležijo eden na drugem je, da v skupino ne vzamem več kot 12 oseb, kar pomeni, da ostaja med blazinami dovolj prostora, da se boste počutili udobno in dobro, meni pa omogoča, da lahko do vsakega posameznika pristopim bolj osebno in budno spremljam, da vsi jogo izvajate pravilno in predvsem varno. 

V vseh skupinah se učimo, ne le anatomsko pravilnega in varnega izvajanja asan (položajev), ampak tudi pravilnega dihanja, pravilnega izvajanja različnih energetskih tehnik, zavedanja in koncentracije, pomena muder, band in ostalih jogijskih tehnik - izvedeli pa boste tudi veliko o energetski anatomiji, zgodovini joge in spoznavali njeno filozofijo. To je joga z vsebino, kjer za pol cene dobite tisto, za kar morate drugje plačati dodatno na različnih delavnicah.

Joga, ki jo prakticiramo, ni golo gibanje, še manj telovadba! Večinoma fizično ni zelo zahtevna, čeprav to ne pomeni, da vanjo ni potrebno vložiti nobenega truda. Poudarek je na razvijanju zavedanja, čuječnosti, občutenju sebe in energij znotraj sebe. To je joga, kjer (se) raziskujemo (telo, dih in um), kjer se srečamo s samim sabo in se opremimo z orodji, s katerimi si lahko pomagamo lažje prebroditi razne življenjske preizkušnje. In ravno zato, ker je naravnana raziskovalno in individualno, je primerna za vse, ne glede na predznanje in izkušnje, se pravi to je joga, kjer ni težavnostnih stopenj.

Naša joga je profesionalna joga. Kar pomeni, da poučevanje jemljem zelo resno in se zato ves čas dodatno izobražujem. Kljub več kot dvema desetletjema lastne prakse in več kot desetletju izkušenj s poučevanjem drugih menim, da znanja ni nikoli dovolj, sploh v jogi, ki se ves čas razvija. Znanje, ki vam ga posredujem ni nekritično pobrano z interneta, temveč je to neposredno znanje različnih priznanih učiteljev in učencev direktne linije velikega jogijskega mojstra Paramhanse Yoganande in Swami Kriyanande, kamor spadam tudi sama. 

bottom of page